MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0725 41 42 39

 

Nucsoara macinata vrac

Nucsoara macinata vrac

Nucsoara macinata vrac
Cod produs: conucmab

Disponibilitate: In stoc

Nucsoara macinata vrac(1kg)
83,04 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Nucsoara aparține familiei ghimbirului Zingiberaceae.

    Este un condiment provenit din arborele de nucșoara, Myristica fragrans, fiind originar din sud-estul Asiei și Australia.

    A fost adusa in Europa de catre negustorii arabi. Pana in secolul al XVI-a, locul unde era cultivata nucșoara era secret, fiind ascuns de catre cei care o comercializau. Astazi, Grenada este unul dintre cei mai mari producatori de nucșoara.

    Nucșoara este de fapt samburele unui fruct, este comestibil, dar foarte tare și acru.

    Planta de nucșoara este asemanatoare trestiei perena, iar fructele sunt recoltate doar in al treilea an de dezvoltare.

    Semințele, care reprezinta condimentul, conțin uleiuri aromatice și iod, care de altfel ofera și energie.

    Este totodata considerata un afrodisiac, iar mestecarea semințelor are efecte benefice asupra vocii.

    Nucșoara se poate gasi sub forma de boabe, macinata sau mace.

    in Orient, este adaugata in cafea și ceai, grecii o combina cu scorțișoara, iar italienii o adauga in sucul de roșii.

    Nucșoara se potrivește foarte bine cu conopida și broccoli gatite la gratar, dar și cu cartofii copți.

    Stiati ca…

    – nucşoara are o aromă foarte fină, dulce şi iute totodată. Un amestec complex care lasă un post gust de portocală, lămâie şi camfor.

    – La noi se foloseşte mai mult la aromarea vinului fiert sau a turtei dulci, iar în ţările de origine la amestecurile de curry.

    – in doze mici, nucşoara participă la definitivarea unor reţete de prăjituri, mâncăruri cu carne, murături, cârnaţi, pateuri şi lichioruri, dar şi în unele sortimente de whiskey.

    – nn Orientul Îndepărtat există tipuri de cafea şi ceai aromatizate cu nucşoară, iar în proximitatea noastră grecii folosesc nucşoara în amestec cu scorţişoara în musacale sau sosuri pentru chiftele