Fulgi orz vrac
Descriere produs
Detalii
Orzul fulgi este foarte versatil, are proprietati benefice pentru sanatate, aroma bogata si un gust intens.
Orzul are un gust robust si este o sursa foarte buna de fibre solubile si insolubile. Contine si vitamina B, beta-glucani, fier, magneziu, zinc, fosfor si cupru.
Orzul fulgi contine antioxidanti, cum ar fi seleniu, quercitina si acizi felonici, care protejeaza impotriva distrigerii celulelor umane.
Aspectul orzului este similar cu cel al boabelor de grau dar mai deschis la culoare.
Orzul incoltit are un continut mare de maltoza (un tip de glucide folosit ca baza pentru indulcitorii din sirop de malt).
Orzul fermentat este folosit ca ingredient în bere si alte bauturi alcoolice.
Adaugati orz fiert in supe, tocanite si salate. Fulgii de orz sunt usor de adaugat peste granola, musli, biscuiti si briose.
Stiati ca….
– fulgi de orz pentru consum impotriva anumitor afectiuni:
Hepatita de toate tipurile, sechelele posthepatice si hepatita cronica evolutiva – fulgii de orz au efect drenor hepatic si ajuta la regenerarea celulelor din ficat.
Hipotensiunea – consumul regulat de fulgi de orz mareste pe cale naturala tensiunea arteriala, fara a aparea riscul hipertensiunii, tensiunii arteriale oscilante sau al palpitatiilor.
Ischemiei cardiaca – de asemenea, orzul este cunoscut pentru efectele sale de prevenire a acestei boli
Diaree, dizenterie si febra tifoida (adjuvant) – se consuma fulgi de orz in amestec
Atonia gastrica si intestinala, probleme de digestie si apetit la persoanele sedentare – se consuma dimineata si seara cate o farfurie
Tuberculoza, bronsita cronica – Se consuma aceasta combinatie usoara, foarte hranitoare si cu efecte de stimulare a imunitatii, la micul dejun si cina.
Preparare
Pentru consum
Au un efect foarte bun mai ales preparati cu miere de albine si fructe; se mai pot prepara cu miere, lapte fierbinte; sau ca musli (combinati cu fructe). Reteta 1: impotriva diareei si febrei tifoide – se consuma fulgi de orz in amestec cu infuzii indulcite din plante, cum ar fi menta, busuiocul, ceaiul negru.
Reteta 2: pentru atonie gastrica si intestinala – fulgi de orz combinati cu fructe acrisoare, taiate marunt (mere, grapefruit, afine, catina, coacaze) si miere.
Reteta 3: pentru tuberculoza si bronsita bronica – fulgii de orz sunt amestecati cu lapte fierbinte, miere si un varf de cutit de pudra de ghimbir.