Fulgi grau vrac
Descriere produs
Detalii
Se spune ca era o printesa care isi dorea cel mai pretios lucru din lume.
Corabiile au plecat in toata lumea pentru asta. Au gasit perle, aur, diamante, matasuri fine si statuete atent lucrate.
Cu toate acestea, nu se puteau decide ce poate fi cel mai pretios lucru. intr-un final, un capitan a adus o ladita plina cu… grau.
“Ce e asta?” a intrebat atunci printesa. Iar capitanul i-a spus: “Ce poate fi mai valoros decat graul, cel din care e facut painea noastra cea de toate zilele”. Aceasta e legenda care sta in spatele introducerii graului in bucatariile curtilor regale.
Valorile nutritionale ale fulgilor de grau sunt foarte cunoscute.
Fibrele pe care acestia le contin previn aparitia cheagurilor de sange, scad colesterolul si stimuleaza miscarile peristaltice ale tractului digestiv.
Știați că?
• La inceputul secolului trecut, talia plantei de grau era mult mai mare (peste 1 m inaltime). Progresul geneticii a facut posibila reducerea taliei acestei plante la inaltimea pe care o cunoastem astazi, crescandu-se astfel productia hectarelor de grau.
• Graul este una dintre cele mai vechi cereale cultivate, existand dovezi ca omul consuma aceasta planta inca dinainte de anul 9000 iHR. Urme ale recoltelor din acea perioada s-au gasit in Siria, Iordan si Turcia. Productia s-a extins apoi spre India, China si Anglia.
• Cultivatul graului este un moment important in traditia romaneasca. Obiceiurile secerisului s-au nascut cu multi ani in urma, cand se credea ca exista un spirit al graului care, in timpul seceratului, se ascunde in ultimele spice. Acesta trebuie protejat, intrucat, pe de o parte, simbolizeaza sfarsitul unui ciclu vegetal, iar, pe de alta, asigura renasterea, respectiv recolta viitoare.