Fulgi de ovaz vrac
Descriere produs
Detalii
Ovazul este cultivat in Europa inca din Epoca Bronzului.
Astazi, principalele tari producatoare de ovaz sunt Rusia, Canada, Statele Unite, Finlanda si Polonia.
Fulgii de ovaz sunt un aliment excelent pentru micul dejun.
O sursa bogata de fibre, fara gluten, care va asigura energie si regleaza tranzitul intestinal.
Studiile merg chiar mai departe, cercetatorii din Australia pozitionandu-l pe primul loc intr-un “Index al satietatii”
Știați că?
• ovazul este foarte recomandat in curele de slabire pentru ca are in componenta fibre solubile, care, odata ajunse in stomac si in contact cu apa, isi maresc de cateva ori volumul. Actioneaza asadar ca un burete, absorbind in drumul lor toxinele si grasimile nesanatoase.
• in Statele Unite ale Americii, la micul dejun e de nelipsit un preparat de ovaz numit “oatmeal”
• britanicii folosesc ovazul ca si baza pentru unele tipuri de bere