MAGAZIN ON-LINE VANZARE PRODUSE VRAC EN-GROS & EN-DETAIL
Evrac.ro & Angrosist.ro
Ai intrebari?
0725 41 42 39

 

Faina integrala de grau vrac

Faina integrala de grau vrac

Faina integrala de grau vrac
Cod produs: cefingr

Disponibilitate: In stoc

Faina integrala de grau vrac(25kg)
141,70 RON cu TVA

* Campuri Obligatorii

Descriere produs

    Detalii

    Faina din grâu întegrala , care este o substanță purverulentă obținută prin măcinarea grâului în totalitate.

    Cuvântul „întegral” se referă la faptul că toate părțile componente ale grâului se află în această făină (tărâță, germeni și endosperm) și nimic nu se pierde în procesul de măcinare al bobului de grâu.

    Principalii constituenți cunoscuți ai grâului sunt săruri minerale și elemente catalitice — calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic, grăsime fosforată, amidon, vitaminele A, grupul B, E (în germenii de grâu), K, D, PP, fermenți, diastaze, acizi grași polinesaturați, antioxidanți, pigmenți vegetali, fitohormoni, glicozizi, alcaloizi, taninuri. Grâul conține toți cei zece aminoacizi esențiali.

    În tehnologia de măcinare a grăului întreg rezultă o făină deosebită de făina albă, care este rafinată și care conține doar endosperm.

    Faina Integrală sau de Grau întreg conține toate componentele bobului de grâu.

    Există diverse beneficii de a consuma produse din făină integrală, acestea fiind prielnice unui stil de viață sănătos. Făina integrală reduce riscul de boli cardiace prin scăderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale si a vitezei de coagulare a sângelui.

    Produsele din făină integrală au un conținut mai scazut in calorii decat produsele din făină albă și ajută la reglarea zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat.

    Faina integrală are în componență fibre alimentare care joacă un rol important în prevenirea cancerului, în special a cancerului de colon și a hemoroizilor. Aceste beneficii sunt relevate de http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/foods/grains/

    Comparativ cu făina alba, făina integrală conține: cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) și minerale ( Fe si Zn ), cu 500 % mai multe fibre.

    Fibrele au mai multe beneficii pentru cei care le consumă: – au valoare calorică foarte mică; – asigură o digestie cât mai corectă curățînd tractul digestiv; – au efect pre-biotic ( asigură o floră intestinală sănătoasă ) – reduc riscul apariției cancerului.

    Fibrele dietetice din cerealele integrale, ca parte a unei diete echilibrate, reduc nivelul de colesterol si riscul de aparitie a bolilor de inima. Fibrele sunt esențiale pentru buna funcționare a ficatului, reduc constipația și provoacă o senzație de sațietate (ajutând la menținerea siluetei).