Caju crud intreg WW320 vrac
Descriere produs
Detalii
Datorita continutului de acid oleic (omega 6), caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos.
Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sistemul osos si dinti.
Aceste fructe se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).
Samanta de caju se gaseste in afara fructului, ca la nicio alta planta.
Ştiati ca?
– arborele de caju este nativ din padurile amazoniene din Brazilia, insa a fost raspandit in intreaga lume de catre exploratorii portughezi.
– 100 g de caju au aproximativ 533 kcal. Este unul dintre semintele cu cel mai mare aport de energie.
– in bucataria indiana si pakistaneza, fructele de caju sunt folosite ca ingredient in orez